GÖZALTI IŞIK DOLGUSU
Kasım 8, 2019
DERMAROLLER
Aralık 5, 2019

YÜZÜNÜZ DE YAZIN İZLERİ Mİ KALDI? GÜNEŞ LEKELERİ CANINIZI MI SIKIYOR? CİLDİNİZ DONUK VE MAT MI GÖRÜNÜYOR? ŞİMDİ SİZE BAHSEDECEĞİM UYGULAMAMIZLA BU ŞİKAYETLERİNİZİ TAMAMEN ARKANIZDA BIRAKACAKSINIZ

KİMYASAL PEELING NEDİR?

  Kimyasal peeling; bir veya birkaç kimyasal ajanın deriye uygulanması ile deride kontrollü hasar oluşturulması ve sağlıklı bir derinin ortaya çıkmasını hedefleyen uygulama yöntemidir. Kimyasal peelingte amaç, deri tabakalarında istenilen derinliğe kadar hasar oluşturmak ve rejenerasyon ( yenilenme ) sırasında yara iyileşmesinin avantajlarından yararlanarak hasarların tedavisini sağlamaktır.

KİMYASAL PEELING CİLDE NE SAĞLAR?

  Kimyasal peeling işlemi cildi canlandırmak amacıyla uygulanır. Bu şekilde daha parlak, temiz, genç bir cilt görünümü kazanılır. Kimyasal peeling alttan yeni deri ve  hücre yapımını uyardığı için sanılanın aksine deri incelmez, üstteki kalın ve pürüzlü tabaka kaybolur. Kimyasal peeling oldukça eski bir tedavi yöntemidir. En sık kullanılan soyucu ajanlar arasında meyve asitleri olan alfa hidroksi asitler ( glikolik asit, piruvik asit, sitrik asit, laktik asit, malik asit,), triklorasetik asit ve jessner yer alır.

  Kimyasal peeling ile daha sağlıklı, parlak ve pürüzsüz bir deri oluşur. Derinin nem oranı artar. Sivilce ve izleri kaybolur. Tıkalı komedonlar ( gözenekler )  açılır. Genişlemiş porlar ( gözenekler ) küçülür. Leke tedavisi yapılır. İnce kırışıklıklarda belirgin azalma olur. Soyulmanın derinliği kullanılan kimyasal ajanın tipine, konsantrasyonuna ve uygulama süresine bağlıdır.

KİMYASAL PEELING NASIL UYGULANIR?

  Kimyasal peeling ajanı deriye uygulanmadan önce temizleme işlemi uygulanır. Bu sayede derideki fazla yağ alınır, kimyasal peeling ajanının deriye homojen dağılımı ve daha derine inmesi sağlanır. Bu işlem ardından kimyasal peeling ajanı uygulanır. Peeling sonrasında cilt yenileyici kremler ve güneş koruyucular kullanılır. Kimyasal peeling’ten sonra geçici kızarıklık, kabuklanma ve soyulma olabilir. Yüzeysel peelingler 1-3 haftalık aralıklarla uygulanabilirken, orta derecedeki peelingler 1-6 ay aralıkla uygulanabilir. Kimyasal peeling öncesi ve seans aralıklarında A vitamini türevi retinoik asitli kremler kullanılmalıdır. Bu ürünler peelinglerin etkinliğini arttırır. Leke tedavisi görenlerde bu ürünlerin yanı sıra leke giderici kremler de tedavi sürecine eklenebilir.

 KİMYASAL PEELING SONRASINDA YAŞANABİLECEK DURUMLAR NELERDİR?

Kimyasal peelingin derinliğine bağlı olarak ciltte, hafif veya güneş yanığı benzeri reaksiyon oluşabilir. Yüzeysel tip uygulamalarda 1-5 gün süren kızarıklıklar ve hafif soyulmalar olur. Derin tip uygulamada ödem ve deride gerginliğin yanı sıra kahverengi bir tabaka oluşumunun görülmesi normaldir. Bu tabaka 7 ila 10 günde soyulur.

KİMYASAL PEELING HANGİ DURUMDA UYGULANMAZ?

Kimyasal peeling yapılacak ciltte uçuk bulunuyorsa, derin güneş yanığı, açık yara ve enfeksiyonlar varsa, daha önceden o bölgede soyma işlemi yapılmışsa bu yöntem kullanılmaz. Ayrıca Roaccutane tedavisi gören ya da yakın zamanda görmüş kişilere kimyasal peeling uygulanmaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir