ÖDÜL ALMIŞ LAZERLE LEKE TEDAVİSİ

LAZER İLE KILCAL DAMAR TEDAVİSİ
Eylül 25, 2019
DİYETTE GERÇEKÇİ HEDEFLER
Ekim 2, 2019

Cilt lekelerinin pek çok türü mevcuttur ancak bunlardan güneş lekeleri, çiller, doğum sonrası lekeler, sivilce lekeleri en sık karşılaşılan leke türleridir. Güneş ışınları, hormonlar, çeşitli ilaç ve kozmetikler de leke oluşumunda sık suçlanan nedenlerdir.

Melanin cildimize rengini veren pigment maddesidir. Cilt lekeleri melaninin miktarının fazla olduğu bölgelerdir. Lekenin oluşma mekanizması bu bölgelerde renk yapan hücrelerin lekesiz bölgedekilere göre daha fazla renk üretmesidir. Güneş lekesi genellikle yaz aylarında ve solaryum sonrasında koyulaşma eğilimi gösterir. Cilt kendini korumak amacı ile daha kalınlaşır ve melanin pigment üretimi artar. Bunun sonucu güneş gören lekeli alanlar hemen koyulaşırlar.

Lazerle leke tedavisi güneş lekeleri, çiller, yaşlılık lekeleri, sivilce lekeleri ve doğum lekelerinde en etkili yöntem olmuştur.

 “Günümüzde ise en başarılı leke tedavisi Medlite Q- Switch Nd:Yag lazer ile yapılmaktadır.” FDA onaylı bu cihaz ayrıca lekede gösterdiği üstün başarısıyla dünyada ÖDÜL ALMIŞTIR.

Peki nasıl oluyorda lazerler lekeleri tedavi ediyor? Lazerle leke tedavisi uygulanması esnasında lazer enerjisi, yoğun bir şekilde melanin içeren hücreler tarafından absorbe edilirken, diğer normal cilt renginde olan hücreleri hemen hemen hiç etkilememektedir. Medlite Q-Switch Nd:YAG lazer 1064 nm dalga boyundadır. Q-switched lazerler nanosaniye gibi kısa bir sürede atış yapan lazerlerdir. Çok kısa sürede atış yapan bu lazerler renk maddesini patlatarak etkili olurlar. Bu kadar kısa sürede atış yapıldığı zaman sadece renk maddesi zarar görür, çevre dokudaki hücreler etkilenmez. Böylece ciltte hasar olmadan ve cilt zarar görmeden tedavi sağlanabilmektedir. Bu tür lazerler aynı zamanda cilt yenilemesi yapma özelliğine sahiptirler.

Güneş lekeleri şikayeti olanların düzenli olarak yaz kış, gün içinde 4 saatte bir en az 30 faktörlü güneşten koruyucu ürünler kullanmaları gerekmektedir. Ayrıca güneşten koruyucu kullanırken bile çok fazla direk güneşe maruz kalınmamalı, gölgede durmaya özen gösterilmeli ve şapka, gözlük takılmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir