LEKE VE PİGMENT TEDAVİSİ

Bugüne kadar birçok medikal ve cerrahi metodlar leke tedavisinde denenmiştir. Ancak gerek tedavi başarısı gerekse yeni bir komplikasyona neden olmamak açısından en etkili tedavi şekli olarak lazerle leke tedavisi, estetik-kozmetik tedaviler alanında üstünlüğünü kanıtlamıştır.Ciltte oluşan lekeler en sık karşılaşılan kozmetik sorunlardan biridir. En önemli nedeni güneştir. Bunun dışında yaşlılık, gebelik, ilaçlar ve bazı kremler lekelere yolaçabilir. Lekelerin tedavisinde cilt soyma yöntemi ve bazı soldurucu kremlerde kullanılmaktadır. Ancak en etkili ve çabuk sonucu lazer tedavileri vermektedir.

Günümüzde en etkin ve yeni teknoloji Medlite Qswitch Nd:YAG Lazer sistemleridir. Amerikan FDA ve Avrupa CE onaylı Medlite Lazer ile cilt lekelerinizden, kısa sürede kolayca kurtulup cildinizde berrak ve duru görünüme sahip olabilirsiniz.

LEKE TEDAVİSİNDE EN SIK SORULAN SORULAR

Leke tedavisinde kesin sonuç alabilir miyim?

Cilt tipi ve uygulanan yönteme göre sonuçlar değişebilir. Lekelerin temizlenme oranı %75-90 civarındadır. Yüzeyel yerleşimli lekeler tedavi sonrası tamamen temizlenir.

Hangi bölgelerde daha iyi sonuç alınmakta ?

Tüm vücut bölgelerinde lazer leke tedavisi iyi sonuçlar vermektedir. Özellikle ellerde ve yüzdeki kozmetik soruna yol açan güneş ve yaşlılık lekeleri çok başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir.

Güneş lekelerinden kurtulabilir miyim?

Koyu renkli güneş lekelerinin tedavisi daha kolaydır. Birkaç seansta tamama yakın olarak silinebilirler.

Gebelik lekeleri kaybolabilir mi?

Gebelik lekeleri, tedavisi zor lekelerden biridir. Yüzeyel olanları peeling ve krem tedavilerine iyi cevap verir. Derin gebelik lekeleri için , son zamanlarda Medlite lazer sistemleri kullanılmaktadır. Elde edilen sonuçlar oldukça başarılıdır.

Cilt rengi tedavi sonucunu etkiler mi?

Evet. Açık tenli kişilerde tedavi sonuçları daha başarılıdır. Koyu tenli bireylerde leke tedavisi daha zordur.

Tedavi kaç seans sürer?

Lekelerin cildin katmanlarında hangi seviyeye kadar uzandıkları çok önemlidir. Bu nedenle yüzeysel lekeler (çiller,yaşlılık lekeleri,güneş lekeleri gibi) genellikle 2-3 seansta tedavi edilirler. Ancak daha derine uzanan lekeler 5-6 seansta tedavi edilirler. Seans aralıkları 2-4 haftadır.

Sonuçları ne zaman görmeye başlarım?

Tedavi sonuçları ilk seansdan sonra ortaya çıkmaya başlar.

Lazer ile Kırışıklık Tedavisi

Cilt yaşlanan ilk organlardan biridir. Vücudun en büyük organı olarak tanımlanan cilt zamanla birlikte kırışır ve ciltte sarkmalar oluşur. Cildin nemini kaybetmesi kırışıklıkların temel nedenlerinden biridir. Ciltteki kırışıklıkları engellemek için genellikle kozmetik ürünlerden faydalanılır. Ancak bu ürünler kimyasallar içerir. Hem uzun vadede sonuç verir hem de bu süreçte cilde zarar verebilir. Kırışıklıkların azaltılması ve cildin daha genç görünmesi için hızlı çözümler aranıyorsa lazer tedavisi denenebilir. Lazer uygulamaları cildin gençleşmesine yardımcı olurken aynı zamanda cilt sağlığını de destekler. Cildin iç katmanları için de faydalıdır. Ciltte kolajen üretimini artırır. Bu şekilde cildin daha sağlıklı kalmasını sağlar. Ciltteki hasarlı hücrelerin iyileşmesine de yardımcı olur. Cildin daha pürüzsüz kalmasını sağlar.

Lazer ile kırışıklık giderme:

Kırışıklık için en popüler uygulama lazer uygulamalarıdır. Bu uygulamalar sarkmaları de önler. Kırışıklıklar için lazer uygulaması şu alanlara yapılabilir:
Göz çevresi, göz altı ve üstü kırışıklıkları
Göz kenarı kırışıkları, kaz ayakları
Ağız kenarlarındaki kırışıklıklar Kaş arası kırışıklıkları
Dudaklardaki kırışıklıklar
Alın kırışıklıkları

Lazer uygulaması tüm yüzdeki kırışıklıklar için kullanılabilir. Bu uygulamalar kırışıklık ve sarkmaları azaltırken aynı zamanda ciltte kolejen üretimini hızlandırır. Cildin esnekliğini geri kazanmasını sağlar.

Lazerle kırışıklık tedavisinin avantajları nelerdir?

Lazer kırışıklık tedavisi ameliyatsız kırışıklık giderici yöntemler arasındadır. Cilde herhangi bir kesi ya da dikiş yapılmaz. İyileşme süreci de oldukça kısadır. Yüz germe ameliyatlarına göre çok daha zahmetsiz ve kolay bir yöntemdir.

Cilt Yenileme ve Cilt Gençleştirme

Uzun yıllardan beri insanlar Cilt Yenileme ile daha genç görünmek ve yaşlanmanın görünür etkilerini azaltmak amacıyla çeşitli cerrahi tedavi yöntemlerine başvurmaktadır. Yüz germe operasyonları bunların en yaygın örnekleridir. Sonuçta, yüz germe operasyonu ciddi bir ameliyattır ve anestezi, dokuların kesilmesi, tekrar dikilmesi, uzun iyileşme süreci, enfeksiyon riski anlamına gelmektedir. Asimetri, doğal olmayan görüntü muhtemel diğer komplikasyonlardır.

Lazerle cilt yenileme işleminde kullanılan lazer cihazı cilde yüksek enerjili ışınlar gönderirler. Bu lazer ışınları cildin yapısında bulunan su molekülleri veya kromofor adı verilen ve renk içeren maddeler tarafından tutulurlar. Işık enerjisinin su ve kromoforlarca tutulması sonucu enerji ısıya dönüşür ve cildin ışığa maruz kalan bölgesini kontrollü olarak katmanlar halinde tahrip eder. Lazer atışlarına maruz kalma sonucu tahrip olmuş cildin güneş ve benzeri etkilerden yıpranmış ve kırışmış dış katmanlarının yerini, yeni oluşan taze cilt dokuları alır.

Cilt gençleştirme işlemi sonucunda cilt yapısı ve görüntüsünde gelişme sağlanır. Cildin leke ve izlerinin giderilerek daha sağlıklı ve genç bir görünüme kavuşması hedeflenir. Lazerle cilt yenileme işlemi ile cildin elastikiyeti artar ve kırışıklıklar belli bir oranda azalır.

GÖZENEK NEDİR?

Gözenekler, cildimizde bulunan kıl kökleri ve yağ bezi kanallarının yüzeye açıldığı noktadaki minik çukurlardır. Genç ve sağlıklı bir ciltte normalde fark edilmezler. Ancak genişlediklerinde estetik olarak hoş bir görünüm vermezler. Çünkü genişlemiş bu minik çukurlara yağ bezlerinden gelen yağ, hava ile temas edince okside olur ve siyah noktalara dönüşür. Bunun yanında bayanlarda makyaj yaparken genişlemiş cilt gözenekleri problem yaratabilir. Bu gözenekler makyaj artıkları ve sebum ile kapanarak cildin oksijenlenmesini ve nefes almasını engelleyebilir. Bu durumda daha soluk ve daha yorgun bir cilt görünümüne yol açar.

GÖZENEKLER NEDEN GENİŞLER?

Bazı kişilerde gözeneklerin daha geniş olasının nedeni genetiktir. Yani ailevi olarak, yağ bezleri çok çalışan yani ciltleri yağlı olan ve sivilcelenmeye yatkın kişilerde daha sık görülür. Yaşlanma ile gözenekler artar çünkü yaşla birlikte ciltteki kollajen azalır, cildin gevşekliği artar. Dış etkenler (güneş, hava kirliliği, sigara) cilt kalitesini bozarak gözenekleri artırır.

LAZER İLE GÖZENEK SIKILAŞTIRMA

Gözenek sıkılaştırmada en başarılı sonuçlar lazer tedavileri ile alınır. Çünkü lazerler cildin en alt katmanlarına kadar ulaşabilmektedir. Bu nedenle, gözenek sıkılaştırmada çok daha etkilidirler. Lazer tedavileri ile cilt gözenekleri sıkılaşır, ciltteki kırışıklıklar ve lekeler azalır. Aynı zamanda cildin yağ dengesini düzenlendiği için, sivilce (akne) problemi azalır, daha canlı ve daha parlak bir cilt görünümü sağlanır. Kliniğimizde Medlite Q switch Nd-yag lazer sistemi ile gözenek sıkılaştırma yapılmaktadır.

KAÇ SEANS SÜRER

Gözenek sıkılaştırmak için en az 4-5 seans yaptırmak gereklidir. Tedavi sonrasında cildinizi mutlaka güneşin zararlı ışınlarından korumalısınız. Yüksek faktörlü güneş kremi kullanarak cildinizi koruyabilirsiniz. Bu nedenle her mevsim bu uygulamayı yapabilmekteyiz.

Lazer ile çil tedavisi

Çil kişinin özellikle yüz olmak üzere güneş gören yerlerindeki melanin birikimine bağlı oluşan küçük lekelenmelerdir. Bu çiller aslında çoğu zaman yapısaldır. Kişilerin cildinin açık tenli ve beyaz olması durumunda çiller daha yoğun ve daha belirgin olabilir. Genellikle yaz aylarında çillerin sayısı ve koyuluğu artış gösterir, kış aylarında ise azalır.

Lazerle çil tedavisi ne kadar arlıklarla ve kaç seans yapılmalıdır?

Ortalama 4-5 seansta çillerde azalma veya kaybolma gözlenir. Seanslar 3-6 hafta aralıklarla yapılabilir. Çillerde tedavis sonuçlandıktan sonra yılda 1-2 kez tedaviye devam edilerek çok daha iyi sonuçlar alınabilir.

Çil tedavisi kimlerde ve hangi durumlarda başarılıdır?

Çil tedavileri açık tenli kişilerde ve koyu renkli çillerde oldukça başarılıdır. Çillerin rengi açıldıkça lazerin çili yakalaması azaldığı için başarı oranı düşmesine rağmen açık tenlilerde açık renkli çillerde lazer tedavileri başarılı olur. Lazerle çil tedavisinde koyu tenlilerde koyu renkli çillerde iyi sonuçlar alınabilir. Ancak koyu tenli kişilerde açık renkli çillerde sonuç almak oldukça güçtür.

LAZERLE KARBON PEELING

Karbon peeling, Q switch Nd:Yag lazerle yapılan yüz yenileme ve gençleştirme işlemidir. Karbon solüsyonu ile birlikte kullanılmaktadır. Lazer uygulamadan önce, lazerin renk konusundaki etkinliğini arttırmak için cildin yüzeyine karbon solüsyonu sürülür. Ciltte 15-20 dk. bekletilen karbon gözenekler tarafından emilir. Böylece ciltte ve gözeneklerin içinde renk artışı gerçekleşmiş olur. Ciltte ve gözeneklerin içinde daha fazla renk maddesi girdiği için lazer işlemi daha fazla etkili olmaktadır.

Lazerle Karbon Peeling nasıl etkili olur?

Q-switched Nd: YAG lazerin karbonla birlikte uygulanması ciltte ve gözeneklerin içinde ısı ve ses dalgaları etkisinin daha fazla olmasını sağlar. Lazer işlemi cilt yüzeyinden karbonu kaldırırken bir miktar peeling yapar. Isı ve ses dalgaları ciltte ve gözeneklerin etrafında kollajeni artırır. Böylece ciltte toparlanma ve gözeneklerde küçülme gerçekleşir. Ciltte Q-switched Nd:YAG lazerin renk maddesini etkilemesi ve peeling özelliği cilt tonunun ve lekelerin açılmasını sağlar.

Lazerle Karbon Peeling kimlere uygulanabilir?

Karbon peeling leke tedavisinde leke üzerine gözeneği geniş olanlara , cildini gençleştirmek isteyenlere, gözenek genişliği, cilt matlığı, leke, kırışıklık ve sarkma şikayeti olan herkese uygulanabilir.

Lazerle Karbon Peeling ne sıklıkla yapılmalıdır?

Karbon peeling 2-3 hafta aralıklarla en az 4-5 seans uygulanmalıdır.

Lazerle Karbon Peeling tedavisinin sonuçları ne zaman görülür?

Karbon peelingten hemen sonra ciltte bir aydınlanma ve parlama olur. Leke tedavisi, gözenek küçülmesi ve cilt gençleştirme etkisi 3-6 ayda gerçekleşir.

Lazerle Cilt Bakımı Nedir? “LAZER SKIN TONING”

Lazerle cilt bakımını diğer cilt bakımı uygulamalrından ayırarak tercih edilmesindeki en önemli etken ciltteki lekeleri, izleri, ton farklılıklarını ve kırışıklıklarını diğer klasik cilt bakımlarıyla kıyaslanamayacak derecede düzenlemesidir. Lazerle cilt bakımı kesinlikle cerrahi tedavi ile karıştırılmamalıdır. Cildin temizlenecek olan bölgesine atılan ışınlarla gerçekleştirilen basit bir operasyondur. Cilde bir yan etkisi bulunmamaktadır.

Lazerle Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Lazerle cilt bakımı yüz, boyun, göğüs ve ellerdeki izlerin, lekelerin ve kırışıklıkların giderilmesine yönelik uygulanan bir tedavi yöntemidir. Lazerle cilt bakımı, deri yüzeyini soymadan deri altına ısının nüfus ettirilmesidir. Bu ısı deri altında küçük hasarlar meydana getirerek cildin kendini onarmasını ve yenilemesini sağlamaktadır. Kollajenin yenilenmesi ile birlikte kırışıklıklar ve izler azalmakta, cilt yüzeyinde düzgün, gergin ve çok daha sağlıklı bir görünüm elde edilmektedir.

Kimler Lazerle Cilt Bakımı Yaptırabilir?

Lazerle cilt bakımı, cildinde ince çizgiler, kırışıklıklar, lekeler,geniş gözenekler ve solgun,cansız cilt şikayetleri olan kişiler için oldukça ideal bir tedavi biçimidir. Lazerle cilt bakımı hemen hemen herkes için uygun bir işlemdir.Bay ve bayanların Yaz kış güvenle yaptırabileceği bir uygulamadır.

Lazerle Cilt Bakımı Ağrılı Bir İşlem midir?

Acısız,ağrısızdır.

Lazerle Cilt Bakımının Faydaları Nelerdir?

Lazerle cilt bakımı uygulamalarının sağlayacağı faydalar şu şekildedir:
Lekelerin giderilmesi
Cildin daha sağlıklı ve zinde görünmesi
Komedonların temizlenmesi
Yağ dengesinin sağlanması
Ciltte aydınlanma
Gözeneklerde daralma
İnce kırışıklıklarda azalma
Cilt tonunda dengelenme
Kollajen artışı
Canlanma

LAZERLE TÜY SARARTMA

Lazerle tüy sarartma lazer epilasyon yöntemi ile sonuç alınamayan ayva tüyü olarak adlandırılan siyah veya kahverengi renkte olan ince tüylerde gerçekleştirilir. Q- switch Nd Yag lazer kullanarak bu tüylerin sararması sağlanır.

LAZERLE TÜY SARARTMANIN AVANTAJLARI NELERDİR?

- Lazerle tüy sarartma, her cilt tipinde güvenle kullanılabilir.
- Lazerle tüy sarartma, lazer epilasyona kıyasla yaz döneminde daha güvenle yapılabilen bir tedavidir
- Lazerle tüy sarartma, nanosaniye (saniyeden daha kısa) atımlı Q switch lazer ile gerçekleştirildiği için tüy sarartma işlemi 5-7 dakika gibi kısa süre içerisinde gerçekleştirilir.
- Lazerle tüy sarartma işleminden hemen sonra anında etki ile tüyler sararır ve tüy çapı oldukça incelir.
- Lazerle tüy sarartma işleminde tüy sararma etkisi kalıcı değildir, etki 1,5-2,5 ay devam etmektedir.
-Lazerle tüy sarartma işlemi düzenli aralıklarla yaptırılırsa tüylerdeki incelme ve sararma etki süresi uzar hatta tüylerde zamanla kökten kalıcı azalma da görülür.
- Lazerle tüy sarartma işlemi acısızdır. İşlem sırasında hafif karıncalanma veya batma hissi dışında bir acı hissedilmez.
- Lazerle tüy sarartma işleminden sonra yüzde hafif bir pembelik dışında olumsuz bir etki izlenmez. Kişi işlemden hemen sonra sosyal yaşantısına rahatlıkla geri dönebilmektedir.

Lazerle Tüy Sarartma Nasıl Yapılır?

Lazerle tüy sarartma işlemi çok kolay ve konforludur. Hafif bir batma hissinden başka bir şey hissetmezsiniz. Can acıtan bir işlem değildir. Uygulamadan sonra hafif bir kızarıklık olur ve saatler içinde geçer. Herhangi bir leke kalma riski yoktur

Lazerle Tüy Sarartma İşlemi Kimlere Uygulanabilir?

Öncelikle bilinmesi gereken, bu lazer yöntemi tüm cilt tiplerine uygundur ve her cilt tipine kolaylıkla ve güvenli olarak uygulanabilir. Cildinizin renk tonu ne olursa olsun, uygulanmasında hiçbir problem oluşturmaz. Her tür cilt tipine ve rengine uygulanabilen lazer, yaz aylarında da güvenle yapılabilir. Yine de uygulama sonrasında mutlaka güneş koruması önerilmektedir.

Lazerle Tüy Sarartma İşlemi Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

En sık kullanıldığı alan yüz bölgesidir. Çünkü yüzdeki tüyler ince bile olsa rahatsızlık vermektedir. Bıyık, favori, çene gibi alanlar ayrı ayrıda yapılabilir. Bunun dışında ince tüylerin olduğu üst kol, karın, sırt, göğüs, bel gibi bölgelere de uygulanabilir.